Scroll Top
Dataran Austin Wakaf Tembesu, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu

4 Cara Untuk Membuatkan Perfume Tahan Lama

Cara Untuk Membuatkan Perfume Tahan Lama

Haruman seseorang dapat menjadi memori yang paling kuat bagi kenalannya. Hanya sedikit haruman wangian akan dapat mengingatkan kita kembali ke tempat, peristiwa, atau seseorang. Terkadang kita ada masalah dengan minyak wangi yang tidak dapat mengekalkan baunya sepanjang hari. Ada banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk mengekalkan haruman wangian anda sepanjang hari. Ini lah caranya:

1. Melembapkan kulit dengan moustorizer

Jika anda mempunyai kulit secara semulajadi berminyak, anda beruntung – bau akan bertahan lebih lama pada anda. Bagi anda yang mempunyai kulit kering, ketahui jika bau anda datang dalam bentuk losyen, dan gunakan yang pertama untuk kapasiti aroma maksimum. Sekiranya ia tidak datang dalam lotion, gunakan pelembap yang tidak dijahit pada kulit lembap di mana sahaja anda merancang untuk memakai aroma anda.

2. Pakai pada pada anggota lipatan badan

Haba yang apa mengaktifkan minyak wangi. Mata denyut pada badan anda (di mana denyutan jantung anda boleh dirasai) adalah lokasi terbaik untuk memohon bau yang, oleh kerana kehangatan darah anda. Beberapa perkara tersebut berada di belakang telinga, di bahagian bawah kerongkong kamu, pada pergelangan tangan anda, di dalam siku anda, dan di belakang lutut anda.

3. Jangan gosok perfume pada badan

Selepas memakai wangian, ramai orang menyangka perlunya untuk menggosok wangian untuk memanaskan kulit atau merebak bau di bahagian badan. Ini adalah satu kesilapan besar! Menggosok minyak wangi memecah molekulnya, mengurangkan bau menjadi udara yang nipis.

4. Simpan di tempat yang sesuai

Haba, cahaya, suhu dan kelembapan boleh memecah sebatian dalam minyak wangi, menyebabkan ia menjadi kurang harum. Untuk menjaga aroma anda dengan sebaiknya, simpan di tempat yang dingin, jauh dari cahaya matahari. Pastikan ia berada di luar bilik mandi, kerana haba dan kelembapan dari air boleh merosakkannya.